Follow Hogia

Norges første alt-i-ett reiseapp i Møre og Romsdal

Press Release   •   Nov 01, 2017 09:09 GMT

Ny reiseapp som samler ruteplanlegging, sanntidsinformasjon og billettering.

Siden juli har reisende med kollektivtrafikk i Møre og Romsdal fått en enklere hverdag. FARA har i samarbeid med DataGrafikk, utviklet og levert en helt ny reiseapp som samler ruteplanlegging, sanntidsinformasjon og billettering.

”Den nye appen gjør det mye enklere for reisende i Møre og Romsdal å velge kollektivtransport. Man kan svært enkelt finne beste reiserute, kjøpe billett og motta sanntids- og avviksinformasjon, bare med noen få tastetrykk”, sier Ørjan Kirkefjord, administrerende direktør i FARA.

I de fleste fylker må reisende benytte ulike apper og nettsteder for å finne den beste reiseruten, informasjon om forsinkelser, priser og kjøp av billett. I Møre og Romsdal er alt dette samlet i FRAM appen. Appen har på relativt kort tid blitt lastet ned over 20.000 ganger. Møre og Romsdal er det første fylket i landet som på denne måten samler reiseplanlegging, sanntid og billettering.

“Vår løsning er innovativ, og en app som håndterer både reiseplanlegging og billettering er helt unikt i Norge. Den reisende får informasjon om hele reisen inklusiv gangtid og bytte av transportmiddel”, sier Toril Karlsnes Viken, ansvarlig for IKT utvikling og strategi i Samferdselsavdelinga, Møre og Romsdal fylkeskommune.

Kontrakten mellom FARA og Møre og Romsdal ble signert i oktober 2016. Den nye appen integrerte billetteringsløsning med den eksisterende planleggeren til DataGrafikk. I tillegg har Hogia levert sanntidsinformasjon fra PubTrans.

”Systemet vårt er avhengig av å få informasjon fra tidtabellene og sanntiden i PubTrans, og Hogia har hjulpet oss med å benytte oss av denne informasjonen. Med FARAs innovative billetteringsløsning og åpne grensesnitt har FRAM-appen blitt en fremtidsrettet løsning”, sier Rolf Einar Eriksen, daglig leder i DataGrafikk.

“Med Hogia PubTrans blir informasjonen oppdatert på ett og samme sted for alle kanaler: reiseplanlegger, nett, skilt, holdeplasser og så videre. Det gir effektiv håndtering og reduserer faren for at det oppstår feil, noe som gjør det enklere for den reisende å planlegge turen”, sier Mats Johansson, daglig leder i Hogia Communications.

”Det har vært utrolig spennende å utvikle et produkt som ikke tidligere har eksistert på det norske markedet. Våre åpne grensesnitt gjør det enkelt å integrere nye og eksisterende løsninger, slik som vi har gjort med DataGrafikk og Hogia. Vi har levert lignende løsning i Salzburg, Østerrike der vi samarbeidet med en lokal partner. FARA har erfart viktigheten av standardiserte og skalerbare løsninger som åpner for enkel implementering også i andre fylker og land. FARA har sanntidsløsninger selv, men viser at vi også kan integrere oss med tredjepart”, sier Kirkefjord.

Den nye FRAM-appen ble lansert 1. juli 2017 og er tilgjengelig på både AppStore og Google Play.

For mer informasjon eller intervju, ta kontakt med

Ingrid H. Warner
ingrid.h.warner@leidar.com
+47 948 78 886

FARA er en ledende leverandør av IT systemer for kollektivtrafikk, og har løsninger for elektronisk billettering og reiseinformasjon, sanntid, inkludert mobilapplikasjoner og administrative applikasjon for effektiv drift. FARA leverer løsninger til mer enn 100 operatører innen kollektivtrafikk i Europa. www.fara.no

DataGrafikk er en leverandør av planleggings- og informasjonssystemer til kollektivtrafikk, primært i norden. 15 norske fylkeskommuner benytter slike løsninger på via web, apper og informasjonsskjermer fra DataGrafikk. www.datagrafikk.no

Hogia Transport Systems er et forretningsområde innen Hogia-gruppen som har som hovedoppgave å levere integrerte helhetsløsninger for ferjetrafikk, havneterminaler, veitransport og kollektivtrafikk til kunder i seks verdensdeler. www.hogia.com

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://hogia-com.mynewsdesk.com/com/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.